Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek drożdżowy z czereśniami"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 130
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 88
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 130
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 88
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.
Kruszonka: zagnieć, schłodź. Drożdże utrzyj z łyżką cukru i ciepłego mleka. Odstaw. Żółtka utrzyj z resztą cukru i solą. Rozczyn, mąkę, żółtka i resztę ciepłego mleka wyrób. Wlej stopione, ostudzone masło, wymieszaj.
Gdy ciasto wyrośnie, rozłóż na blaszce (25 na 40 cm). Ułóż czereśnie, posyp kruszonką. Odstaw do wyrośnięcia. Piecz godzinę w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie