Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek dyniowy na kruchym spodzie"
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1104
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 109
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1550
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1104
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 109
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1550
Składniki
Zimne masło posiekać z mąką, dodać żółtka, cukier puder, szczyptę soli i śmietanę. Szybko zagnieść ciasto. Następnie schłodzić je, najlepiej wstawiając do lodówki na ok. 30 minut.
Wszystkie farszu dyniowego (oprócz mleka!) ubijać mikserem aż do puszystości. Na końcu dodać mleko i w dalszym ciągu ubijać przez kilka minut.
Ciastem wylepić natłuszczoną formę do tarty (z brzegami). Farsz wylać na ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika (200o). Piec na złoty kolor przez ok. 40-50 minut. Potem studzić, najlepiej przez całą noc.
ok. 55 minut
<strong>Superrada</strong>
Przygotowując farsz dyniowy, możesz dosypać do niego dwie łyżeczki kakao. Efekt będzie doskonały: placek zmieni kolor i nabierze czekoladowego smaku oraz zapachu!Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z kremem.
Desery
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Desery
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Desery
Ciasto wielkanocne - baranek
Ciasto z kremem.
Szybkie ciasto z kremem o smaku ajerkoniakowym zrobione z upieczonego biszkop...
Odsłon: 16
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Zapraszam na babkę cytrynową, prostą, ekspresową. Całe jajka z cukrem, olejem...
Odsłon: 103