Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek dyniowy na kruchym spodzie"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1738
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1493
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1798
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1738
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1493
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1798
Składniki
Zimne masło posiekać z mąką, dodać żółtka, cukier puder, szczyptę soli i śmietanę. Szybko zagnieść ciasto. Następnie schłodzić je, najlepiej wstawiając do lodówki na ok. 30 minut.
Wszystkie farszu dyniowego (oprócz mleka!) ubijać mikserem aż do puszystości. Na końcu dodać mleko i w dalszym ciągu ubijać przez kilka minut.
Ciastem wylepić natłuszczoną formę do tarty (z brzegami). Farsz wylać na ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika (200o). Piec na złoty kolor przez ok. 40-50 minut. Potem studzić, najlepiej przez całą noc.
ok. 55 minut
<strong>Superrada</strong>
Przygotowując farsz dyniowy, możesz dosypać do niego dwie łyżeczki kakao. Efekt będzie doskonały: placek zmieni kolor i nabierze czekoladowego smaku oraz zapachu!Źródło: Twoje Imperium