Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek dyniowy na kruchym spodzie"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Zimne masło posiekać z mąką, dodać żółtka, cukier puder, szczyptę soli i śmietanę. Szybko zagnieść ciasto. Następnie schłodzić je, najlepiej wstawiając do lodówki na ok. 30 minut.
Wszystkie farszu dyniowego (oprócz mleka!) ubijać mikserem aż do puszystości. Na końcu dodać mleko i w dalszym ciągu ubijać przez kilka minut.
Ciastem wylepić natłuszczoną formę do tarty (z brzegami). Farsz wylać na ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika (200o). Piec na złoty kolor przez ok. 40-50 minut. Potem studzić, najlepiej przez całą noc.
ok. 55 minut
<strong>Superrada</strong>
Przygotowując farsz dyniowy, możesz dosypać do niego dwie łyżeczki kakao. Efekt będzie doskonały: placek zmieni kolor i nabierze czekoladowego smaku oraz zapachu!Źródło: Twoje Imperium