Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek dyniowy pieczony na kruchym spodzie"
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 844
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1036
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2074
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 844
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1036
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2074
Składniki
na kruchy spód zagnieć. Ciasto zawiń w folię, schładzaj 30 mi- nut. Dynię umyj, rozetnij, oczyść. Miąższ odetnij od skóry i drobno pokrój.
Miąższ dyni podlej 2 łyżkami wody. Rozgotuj, zmiksuj. Wymieszaj z jajkami, obydwoma rodzajami śmietany, przyprawami korzennymi i cukrem.
Ciasto rozwałkuj. Wytnij placek wielkości blachy. Ułóż go na spodzie blachy przykrytej pergaminem. Ze skrawków ciasta wytnij listki. Na spodzie rozsmaruj masę. Przykryj ją listkami z ciasta. Placek piecz godzinę w 200 st.Źródło: Tina