Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek dyniowy pieczony na kruchym spodzie"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4224
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11553
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6603
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5518
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13676
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4224
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11553
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6603
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5518
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13676
Składniki
na kruchy spód zagnieć. Ciasto zawiń w folię, schładzaj 30 mi- nut. Dynię umyj, rozetnij, oczyść. Miąższ odetnij od skóry i drobno pokrój.
Miąższ dyni podlej 2 łyżkami wody. Rozgotuj, zmiksuj. Wymieszaj z jajkami, obydwoma rodzajami śmietany, przyprawami korzennymi i cukrem.
Ciasto rozwałkuj. Wytnij placek wielkości blachy. Ułóż go na spodzie blachy przykrytej pergaminem. Ze skrawków ciasta wytnij listki. Na spodzie rozsmaruj masę. Przykryj ją listkami z ciasta. Placek piecz godzinę w 200 st.Źródło: Tina