Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek korzenny na miodzie"
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 186
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 75
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 186
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 75
Składniki
Miód lipowy (ewentualnie można go zastąpić miodem akacjowym) i gryczany stopić z masłem. Przestudzić.
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Wymieszać z pokruszonym karmelem.
Połączyć ze stopionym miodem i masłem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawą korzenną. Porcjami wsypywać do masy jajeczno-miodowej. Dobrze wymieszać.
Prostokątną blachę posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Na spodzie rozsmarować przygotowane ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 25-35 minut. Wystudzić.
Białą polewę czekoladową stopić wraz z masłem kokosowym (można je kupić w niektórych sklepach z ekologiczną żywnością lub poszukać w sklepach internetowych).
Posmarować nią wierzch wystudzonego placka. Udekorować kandyzowanymi wisienkami i pistacjami. Gorzką czekoladę stopić w kąpieli wodnej.
Przełożyć do szprycy cukierniczej z niewielkim otworkiem. Wyciskając cienkie paseczki, rysować na wierzchu ciasta gwiazdki, choinki itp.
Czas przygotowania: około 75 minutŹródło: Życie na gorąco
Przepisy Desery
Desery
szarlotka
Desery
Babeczki wielkanocne
Desery
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Desery
Mazurek z masą śmietanowo kajmakową
szarlotka
Pyszna
Odsłon: 0
Babeczki wielkanocne
Ekspresowe babeczki wielkanocne ze składników, które macie już w swojej kuchn...
Odsłon: 63