Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne :)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34987
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18596
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34987
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18596
Składniki
Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka, żółtka i razem starannie utrzeć. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać na zmianę z mlekiem do maślano jajecznej masy i dokładnie razem wymieszać. Orzech laskowe (ja dałam włoskie) grubo posiekać nożem i wmieszać do ciasta. Blachę natłuścić i obsypać bułką tartą, wyłożyć ciasto i na ciasto wysypać równo porzeczki. Nagrzać piekarnik do 200 st. i piec ok 30 min. W tym czasie ubić białka z cukrem (150 g). Po 30 minutach wyjąć ciasto i wyłożyć na nie ubite białko. Następnie piec jeszcze ok 15-20 min.