Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8623
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 596
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8623
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 596
Składniki
Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka, żółtka i razem starannie utrzeć. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać na zmianę z mlekiem do maślano jajecznej masy i dokładnie razem wymieszać. Orzech laskowe (ja dałam włoskie) grubo posiekać nożem i wmieszać do ciasta. Blachę natłuścić i obsypać bułką tartą, wyłożyć ciasto i na ciasto wysypać równo porzeczki. Nagrzać piekarnik do 200 st. i piec ok 30 min. W tym czasie ubić białka z cukrem (150 g). Po 30 minutach wyjąć ciasto i wyłożyć na nie ubite białko. Następnie piec jeszcze ok 15-20 min.