Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne :)
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 184
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 184
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka, żółtka i razem starannie utrzeć. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać na zmianę z mlekiem do maślano jajecznej masy i dokładnie razem wymieszać. Orzech laskowe (ja dałam włoskie) grubo posiekać nożem i wmieszać do ciasta. Blachę natłuścić i obsypać bułką tartą, wyłożyć ciasto i na ciasto wysypać równo porzeczki. Nagrzać piekarnik do 200 st. i piec ok 30 min. W tym czasie ubić białka z cukrem (150 g). Po 30 minutach wyjąć ciasto i wyłożyć na nie ubite białko. Następnie piec jeszcze ok 15-20 min.