Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne :)
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1800
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2278
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 72
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 157
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1435
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1800
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2278
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 72
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 157
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1435
Składniki
Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka, żółtka i razem starannie utrzeć. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać na zmianę z mlekiem do maślano jajecznej masy i dokładnie razem wymieszać. Orzech laskowe (ja dałam włoskie) grubo posiekać nożem i wmieszać do ciasta. Blachę natłuścić i obsypać bułką tartą, wyłożyć ciasto i na ciasto wysypać równo porzeczki. Nagrzać piekarnik do 200 st. i piec ok 30 min. W tym czasie ubić białka z cukrem (150 g). Po 30 minutach wyjąć ciasto i wyłożyć na nie ubite białko. Następnie piec jeszcze ok 15-20 min.