Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek z marmoladą i kruszonką"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3542
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 846
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3542
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 846
Składniki
Masło posiekaj z cukrem, solą, jajkami oraz mąką i proszkiem do pieczenia. Kiedy powstaną grudki, szybko zagnieć rękoma ciasto. Uformuj z niego kulę. Owiń ją folią spożywczą i włóż do zamrażalnika na około 15 minut.
Schłodzone ciasto grubo zetrzyj wprost na blachę posmarowaną tłuszczem. Kawałeczki ciasta dociśnij dłonią do spodu blachy. Placek posmaruj marmoladą. Zagnieć na kruszonkę. Posyp nią wierzch ciasta.
Migdały zmiel. Posyp nimi placek. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 45 minut.Źródło: Tina