Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek z owocami leśnymi"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 748
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1545
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6066
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 748
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1545
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6066
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i żółtkami na pianę. Do kremu masłowego stopniowo wmieszaj lekko ciepłe mleko i część przesianej mąki krupczatki.
Z białek ubij sztywną pianę i wmieszaj ją do ciasta z resztą mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Formę na ciasto wysmaruj tłuszczem i obsyp mąką. Wlej ciasto do formy i rozsmaruj je równomiernie. Umyte owoce leśne obtocz w mące krupczatce, by nie opadły na dno. Wysyp owoce na ciasto. Wstaw placek do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz przez ok. 35-40 minut. Po schłodzeniu ciasta, pokrój je na kawałki i posyp cukrem pudrem.Źródło: Tele Tydzień