Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty w wykonaniu, nie za slodki, pasuje na letnie uczty przy grillu
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1512
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231907
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5030
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1512
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231907
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5030
Składniki
miekkie maslo utrzec na piane, dodac cukier i po kolei wbijac zotlka. dobrze utrzec te skladniki. nastepnie dodac kwasna smietane, wsypac pomalu make, dodac proszek do pieczenia i na koncu cukier waniliowy. dokladnie polaczyc wszystkie skladniki. ubic bialka na sztywna pianke i dodac do masy, delikatnie wymieszac.
duza blache wylozyc papierem do pieczenia, wlac ciasto, gladko rozsmarowac. na ciasto rozlozyc owoce rownomiernie.
z maki, cukru i masla wyrobic rekoma kruszonke, jak bedzie sie za mocno lepic ew.dodac troszke wiecej maki, musza tworzyc sie grudki. kruszonke rozprowadzic na owocach. ciasto piec w temp. 150 st.C przez 40-45 min (zalezy od piekarnika, sprawdzac ciasto patyczkiem !). ostudzone ciasto mozna posypac cukrem (ale nie musi byc).