Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty w wykonaniu, nie za slodki, pasuje na letnie uczty przy grillu
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 958
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1986
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 958
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1986
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Składniki
miekkie maslo utrzec na piane, dodac cukier i po kolei wbijac zotlka. dobrze utrzec te skladniki. nastepnie dodac kwasna smietane, wsypac pomalu make, dodac proszek do pieczenia i na koncu cukier waniliowy. dokladnie polaczyc wszystkie skladniki. ubic bialka na sztywna pianke i dodac do masy, delikatnie wymieszac.
duza blache wylozyc papierem do pieczenia, wlac ciasto, gladko rozsmarowac. na ciasto rozlozyc owoce rownomiernie.
z maki, cukru i masla wyrobic rekoma kruszonke, jak bedzie sie za mocno lepic ew.dodac troszke wiecej maki, musza tworzyc sie grudki. kruszonke rozprowadzic na owocach. ciasto piec w temp. 150 st.C przez 40-45 min (zalezy od piekarnika, sprawdzac ciasto patyczkiem !). ostudzone ciasto mozna posypac cukrem (ale nie musi byc).