Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z rabarbarem"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Rabarbar oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym oraz kolejno wbijanymi jajkami.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dodaj wiórki i śmietanę, wymieszaj mikserem. Z mleka, cukru oraz proszku budyniowego ugotuj gęsty budyń.
Blachę posmaruj tłuszczem. Oprósz tartą bułką. Ciasto rozsmaruj cienko na spodzie blachy. Potem wyłóż budyń. Na wierzchu ułóż kawałki rabarbaru.
Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz przez 40 minut. Odstaw do wystudzenia.Źródło: Naj