Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z rabarbarem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Rabarbar oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym oraz kolejno wbijanymi jajkami.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dodaj wiórki i śmietanę, wymieszaj mikserem. Z mleka, cukru oraz proszku budyniowego ugotuj gęsty budyń.
Blachę posmaruj tłuszczem. Oprósz tartą bułką. Ciasto rozsmaruj cienko na spodzie blachy. Potem wyłóż budyń. Na wierzchu ułóż kawałki rabarbaru.
Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz przez 40 minut. Odstaw do wystudzenia.Źródło: Naj