Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z rabarbarem i kruszonką"
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2338
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3486
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4243
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74228
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 582
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2338
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3486
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4243
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74228
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 582
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem, jajkami i żółtkiem na puszystą masę. Ucierając, dosypuj powoli mąkę i dodawaj śmietanę. Wsyp jeszcze proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszaj.
Przygotuj rabarbar. Opłucz go, zdejmij skórkę i pokrój na małe kawałki. Przełóż rabarbar do miski i wymieszaj z cukrem waniliowym.
Ciasto rozsmaruj w natłuszczonej formie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180° C na około 15 minut.
Z podanych składników zagnieć kruszonkę. Placek wyjmij z piekarnika, posyp kruszonką i dopiecz jeszcze około 30 minut.
Gotowe ciasto przestudź. Posyp cukrem pudrem lub polej lukrem. Przed podaniem pokrój na porcje.
Aby nieco osłodzić i wzbogacić kwaskowaty smak rabarbaru, na wierzchu ciasta ułóż dodatkowo połówki truskawek.Źródło: Na żywo