Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1640
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1640
Składniki
stopić tłuszcz, przestudzić. śliwki umyć, osuszyć, przeciąć przez pół, wyjąć pestki
cukier z jajkami i cukrem waniliowym zmiksować
dodać stopiony i wystudzony tłuszcz i dalej miksować
mąkę z proszkiem przesiać przez sitko do masy i miksować
utartą masę wlać do wysmarowanej tłuszczem do tortownicy np o średnicy 28 cm
na masie układać kręgami śliwki
włożyć do rozgrzanego piekarnika (ok 200 stopni), piec 35-45 minut, sprawdzić patyczkiem, gdy ciasto nie przylega do patyczka-wyjąć
po ostudzeniu posypać cukrem pudrem, jeśli ktoś lubi - cynamonem