Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4546
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26342
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1596
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4546
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26342
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1596
Składniki
stopić tłuszcz, przestudzić. śliwki umyć, osuszyć, przeciąć przez pół, wyjąć pestki
cukier z jajkami i cukrem waniliowym zmiksować
dodać stopiony i wystudzony tłuszcz i dalej miksować
mąkę z proszkiem przesiać przez sitko do masy i miksować
utartą masę wlać do wysmarowanej tłuszczem do tortownicy np o średnicy 28 cm
na masie układać kręgami śliwki
włożyć do rozgrzanego piekarnika (ok 200 stopni), piec 35-45 minut, sprawdzić patyczkiem, gdy ciasto nie przylega do patyczka-wyjąć
po ostudzeniu posypać cukrem pudrem, jeśli ktoś lubi - cynamonem