Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119500
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9017
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3235
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119500
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9017
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3235
Składniki
stopić tłuszcz, przestudzić. śliwki umyć, osuszyć, przeciąć przez pół, wyjąć pestki
cukier z jajkami i cukrem waniliowym zmiksować
dodać stopiony i wystudzony tłuszcz i dalej miksować
mąkę z proszkiem przesiać przez sitko do masy i miksować
utartą masę wlać do wysmarowanej tłuszczem do tortownicy np o średnicy 28 cm
na masie układać kręgami śliwki
włożyć do rozgrzanego piekarnika (ok 200 stopni), piec 35-45 minut, sprawdzić patyczkiem, gdy ciasto nie przylega do patyczka-wyjąć
po ostudzeniu posypać cukrem pudrem, jeśli ktoś lubi - cynamonem