Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki egzotyczne z kiełkami mung"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1143
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1170
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13214
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1143
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1170
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13214
Składniki
Obierz ziemniaki i na grubej tarce zetrzyj do misy. Opłucz kiełki i dodaj do ziemniaków. Następnie wlej mleko i wbij jajka. Całość dokładnie wymieszaj. Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę, dodaj do mieszanki ziemniaczanej. Masę dopraw majerankiem, solą i pieprzem. Następnie wymieszaj i zagęść mąką. Na patelni rozgrzej olej, wlej łyżkę ciasta i smaż powoli z obu stron do przyrumienienia. Usmażone placki wyjmij i odsącz na papierowych ręcznikach. Podawaj z dipem.Źródło: Na żywo