Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki egzotyczne z kiełkami mung"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35686
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35686
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        Składniki
Obierz ziemniaki i na grubej tarce zetrzyj do misy. Opłucz kiełki i dodaj do ziemniaków. Następnie wlej mleko i wbij jajka. Całość dokładnie wymieszaj. Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę, dodaj do mieszanki ziemniaczanej. Masę dopraw majerankiem, solą i pieprzem. Następnie wymieszaj i zagęść mąką. Na patelni rozgrzej olej, wlej łyżkę ciasta i smaż powoli z obu stron do przyrumienienia. Usmażone placki wyjmij i odsącz na papierowych ręcznikach. Podawaj z dipem.Źródło: Na żywo