Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki ryżowe z wiśniami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7882
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7882
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi
Ryż ugotuj według instrukcji, ostudź. Masło stop, ostudź. Mleko zmiksuj z mąką, cukrem waniliowym, solą, proszkiem do pieczenia i jajkiem na gładkie ciasto. Dodaj ryż i masło, wymieszaj. Niewielką ilość oleju rozgrzej na patelni, wlej porcje ciasta, usmaż placuszki.
Wiśnie osącz z kompotu. Kompot wlej do rondla, dolej 2 szklanki wody, wsyp cukier, zagotuj. W pół szklance wody rozpuść kisiel, wlej do wrzącego soku, energicznie mieszając. Dodaj wiśnie, gotuj jeszcze 2-3 minuty. Sosem polej placki.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 2, cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie