Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki ryżowe z wiśniami"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2614
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2614
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi
Ryż ugotuj według instrukcji, ostudź. Masło stop, ostudź. Mleko zmiksuj z mąką, cukrem waniliowym, solą, proszkiem do pieczenia i jajkiem na gładkie ciasto. Dodaj ryż i masło, wymieszaj. Niewielką ilość oleju rozgrzej na patelni, wlej porcje ciasta, usmaż placuszki.
Wiśnie osącz z kompotu. Kompot wlej do rondla, dolej 2 szklanki wody, wsyp cukier, zagotuj. W pół szklance wody rozpuść kisiel, wlej do wrzącego soku, energicznie mieszając. Dodaj wiśnie, gotuj jeszcze 2-3 minuty. Sosem polej placki.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 2, cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie