Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki z gotowanych ziemniaków"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113038
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 414
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 567
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113038
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 414
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 567
Składniki
Kapustę włoską posiekaj, zalej wodą, osól, ugotuj do miękkości. Odcedź. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź, przeciśnij przez praskę.
Ziemniaki, kapustę i serek wymieszaj. Wbij jajka, dodaj przyprawy, wymieszaj. Wsyp mąkę (najpierw połowę i sprawdź, jaka będzie masa – wszystko zależy od tego, jak mączne są ziemniaki). Wyrób na dość gęste ciasto.
Olej rozgrzej na patelni, usmaż placki z obu stron na złoty kolor.Źródło: Chwila dla Ciebie