Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z kaszy manny ze śmietaną"
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 99
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 942
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 329
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 99
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 942
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 329
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Mleko wlej do rondla, zagotuj. Wsyp kaszę mannę, mieszając, gotuj na małym ogniu do miękkości. Kaszą napełnij półlitrowe kubki, ostudź (w tym czasie kasza nabierze odpowiedniego kształtu). Wyjmij.
Walce pokrój na plastry około półtora cm. Jajka roztrzep. Placki panieruj w jajku i bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni, usmaż placki z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.
Śmietanę ubij z cukrem do smaku, dodaj niewielką ilość soku malinowego, wymieszaj. Sosem polej placki. Podaj z ulubioną konfiturą.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie