Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z kaszy manny ze śmietaną"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4929
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13343
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5824
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7488
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4929
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13343
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5824
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7488
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Mleko wlej do rondla, zagotuj. Wsyp kaszę mannę, mieszając, gotuj na małym ogniu do miękkości. Kaszą napełnij półlitrowe kubki, ostudź (w tym czasie kasza nabierze odpowiedniego kształtu). Wyjmij.
Walce pokrój na plastry około półtora cm. Jajka roztrzep. Placki panieruj w jajku i bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni, usmaż placki z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.
Śmietanę ubij z cukrem do smaku, dodaj niewielką ilość soku malinowego, wymieszaj. Sosem polej placki. Podaj z ulubioną konfiturą.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie