Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z kaszy manny ze śmietaną"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1111
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5656
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8759
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18129
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1111
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5656
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8759
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18129
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Mleko wlej do rondla, zagotuj. Wsyp kaszę mannę, mieszając, gotuj na małym ogniu do miękkości. Kaszą napełnij półlitrowe kubki, ostudź (w tym czasie kasza nabierze odpowiedniego kształtu). Wyjmij.
Walce pokrój na plastry około półtora cm. Jajka roztrzep. Placki panieruj w jajku i bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni, usmaż placki z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.
Śmietanę ubij z cukrem do smaku, dodaj niewielką ilość soku malinowego, wymieszaj. Sosem polej placki. Podaj z ulubioną konfiturą.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie