Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placuszki z dyni"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 526
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1831
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 379
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 526
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1831
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 379
Składniki
Dynię zetrzyj na tarce o małych oczkach. Dodaj jajka, śmietanę, mleko, mąkę, po szczypcie soli, cynamonu, skórki z cytryny i proszku do pieczenia oraz 1 opakowanie cukru waniliowego, wymieszaj na gładkie ciasto. Odstaw na 30 min. Na rozgrzanym oleju smaż cienkie żółte placki naleśnikowe.
Twaróg przepuść przez maszynkę, utrzyj z drugim opakowaniem cukru waniliowego i cukrem pudrem do smaku. Placuszki smaruj dżemem (np. malinowym) i twarożkiem, roluj. Dowolnie ozdób.
czas 45 min; porcja – 350 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety