Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placuszki z dyni"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 139
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1169
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1209
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 139
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1169
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1209
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13307
Składniki
Dynię zetrzyj na tarce o małych oczkach. Dodaj jajka, śmietanę, mleko, mąkę, po szczypcie soli, cynamonu, skórki z cytryny i proszku do pieczenia oraz 1 opakowanie cukru waniliowego, wymieszaj na gładkie ciasto. Odstaw na 30 min. Na rozgrzanym oleju smaż cienkie żółte placki naleśnikowe.
Twaróg przepuść przez maszynkę, utrzyj z drugim opakowaniem cukru waniliowego i cukrem pudrem do smaku. Placuszki smaruj dżemem (np. malinowym) i twarożkiem, roluj. Dowolnie ozdób.
czas 45 min; porcja – 350 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety