Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placuszki z dyni"
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 119
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 69
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 344
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4815
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 119
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 69
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 344
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4815
Składniki
Dynię zetrzyj na tarce o małych oczkach. Dodaj jajka, śmietanę, mleko, mąkę, po szczypcie soli, cynamonu, skórki z cytryny i proszku do pieczenia oraz 1 opakowanie cukru waniliowego, wymieszaj na gładkie ciasto. Odstaw na 30 min. Na rozgrzanym oleju smaż cienkie żółte placki naleśnikowe.
Twaróg przepuść przez maszynkę, utrzyj z drugim opakowaniem cukru waniliowego i cukrem pudrem do smaku. Placuszki smaruj dżemem (np. malinowym) i twarożkiem, roluj. Dowolnie ozdób.
czas 45 min; porcja – 350 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety