Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placuszki z dyni"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 679
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 198
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 52
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 230
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 369
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 679
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 198
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 52
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 230
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 369
Składniki
Dynię zetrzyj na tarce o małych oczkach. Dodaj jajka, śmietanę, mleko, mąkę, po szczypcie soli, cynamonu, skórki z cytryny i proszku do pieczenia oraz 1 opakowanie cukru waniliowego, wymieszaj na gładkie ciasto. Odstaw na 30 min. Na rozgrzanym oleju smaż cienkie żółte placki naleśnikowe.
Twaróg przepuść przez maszynkę, utrzyj z drugim opakowaniem cukru waniliowego i cukrem pudrem do smaku. Placuszki smaruj dżemem (np. malinowym) i twarożkiem, roluj. Dowolnie ozdób.
czas 45 min; porcja – 350 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety