Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placuszki z dyni"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1163
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1163
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
Składniki
Dynię zetrzyj na tarce o małych oczkach. Dodaj jajka, śmietanę, mleko, mąkę, po szczypcie soli, cynamonu, skórki z cytryny i proszku do pieczenia oraz 1 opakowanie cukru waniliowego, wymieszaj na gładkie ciasto. Odstaw na 30 min. Na rozgrzanym oleju smaż cienkie żółte placki naleśnikowe.
Twaróg przepuść przez maszynkę, utrzyj z drugim opakowaniem cukru waniliowego i cukrem pudrem do smaku. Placuszki smaruj dżemem (np. malinowym) i twarożkiem, roluj. Dowolnie ozdób.
czas 45 min; porcja – 350 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety