Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to rodzaj jablecznika
Pleśniak, to kruche ciasto, które zawsze się udaje. Bardzo często wracam do t...
Odsłon: 14511
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 195
Placki po węgiersku jest obecnie chyba najbardziej uwielbianym przez Polaków...
Odsłon: 1555
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 195
Placki po węgiersku jest obecnie chyba najbardziej uwielbianym przez Polaków...
Odsłon: 1555
Składniki
make przesiac ,zöltka oddzielic od bialek,do maki dodac 5 zoltek,cukier ,cukier wanilinowy,proszek do pieczenia na pol twarde maslo-zagniesc na jednolita gladka mase.Mase podzielic na pol,jedna polowa jest do wylozenia dna blachy i boköw na wys ok 2 cm.druga polowa-znöw dzielimy na pöl-do jednej czesci dodajemy kakao-wkladamy obie czesci do zamrazalki na ok pöl godz.W tym czasie ubijamy bialka w wysokom naczyniu na sztywno,nastepnie powoli dodajemy kisiel lub budyn z torebki ciagle ubijajac bialka,nastepnie powoli dodajemy cukier puder. Spöd blachy wykladamy ciastem i boki do wys ok 2 cm,na to mus jablkowy,na mus wykladamy 1 czesc masy z zamrazalnika(scieramy ja na tarce o grubych oczkach),na to ubita piana,na piane druga czesc z kakalem z zamrazalnika, Pieczemy w 160 st C ok 35-40 min,po wyjeciu posypujemy jeszcze gorace cukrem pudrem. Smacznego
Przepisy Desery
Desery
BUŁKI DROŻDŻOWE BEZ JAJEK Z POWIDŁAMI
Desery
Serniczek na zimno
Desery
Jogurtowiec z truskawkami
Desery
truskawkowa kostka straciatella
BUŁKI DROŻDŻOWE BEZ JAJEK Z POWIDŁAMI
Co powiecie na bułki drożdżowe bez dodatku jajek ? mam dla was mój sprawdzony...
Odsłon: 76
Serniczek na zimno
Serniczek na zimno to nie tylko pyszna i słodka propozycja na deser, ale cias...
Odsłon: 6067