Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2784
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 765
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2784
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 765
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
make przesiac ,zöltka oddzielic od bialek,do maki dodac 5 zoltek,cukier ,cukier wanilinowy,proszek do pieczenia na pol twarde maslo-zagniesc na jednolita gladka mase.Mase podzielic na pol,jedna polowa jest do wylozenia dna blachy i boköw na wys ok 2 cm.druga polowa-znöw dzielimy na pöl-do jednej czesci dodajemy kakao-wkladamy obie czesci do zamrazalki na ok pöl godz.W tym czasie ubijamy bialka w wysokom naczyniu na sztywno,nastepnie powoli dodajemy kisiel lub budyn z torebki ciagle ubijajac bialka,nastepnie powoli dodajemy cukier puder. Spöd blachy wykladamy ciastem i boki do wys ok 2 cm,na to mus jablkowy,na mus wykladamy 1 czesc masy z zamrazalnika(scieramy ja na tarce o grubych oczkach),na to ubita piana,na piane druga czesc z kakalem z zamrazalnika, Pieczemy w 160 st C ok 35-40 min,po wyjeciu posypujemy jeszcze gorace cukrem pudrem. Smacznego