Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwica z dzika w czerwonym winie"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1839
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1596
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2086
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1839
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1596
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2086
Składniki
Polędwicę pokrój na grube plastry. Zalej je czerwonym winem z dodatkiem imbiru, estragonu, słodkiej papryki, soli i pieprzu. Dodaj posiekane grzyby i śliwkę, marynuj przez noc. Smaż mięso z każdej strony. Włóż wraz z marynatą w rękaw do pieczenia. \
Piecz w temperaturze 220°C przez około 30 minut. Rozgrzej masło, dodaj mąkę, mieszając smaż chwilę. Wlej mleko, dodaj musztardę, pieprz, sól, zagotuj, cały czas mieszając, by powstał jednolity sos. Mięso wyjmij z piekarni. Podawaj z ziemniakami i fasolką szparagową.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień