Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwica z dzika w czerwonym winie"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Składniki
Polędwicę pokrój na grube plastry. Zalej je czerwonym winem z dodatkiem imbiru, estragonu, słodkiej papryki, soli i pieprzu. Dodaj posiekane grzyby i śliwkę, marynuj przez noc. Smaż mięso z każdej strony. Włóż wraz z marynatą w rękaw do pieczenia. \
Piecz w temperaturze 220°C przez około 30 minut. Rozgrzej masło, dodaj mąkę, mieszając smaż chwilę. Wlej mleko, dodaj musztardę, pieprz, sól, zagotuj, cały czas mieszając, by powstał jednolity sos. Mięso wyjmij z piekarni. Podawaj z ziemniakami i fasolką szparagową.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień