Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Półkruchy kokosowiec z morelami"
Morele umyj, wytrzyj do sucha. Owoce rozetnij, usuń pestki, miąższ pokrój na duże cząstki.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia do dużej miseczki. Dodaj szczyptę soli i mocno schłodzoną margarynę pokrojoną na małe kawałki. Wsyp cukier oraz cukier waniliowy. Dodaj 1/2 wiórków kokosowych oraz jajka i kwaśną śmietanę. Jeśli chcesz by ciasto miało jeszcze intensywniejszy aromat, dolej trochę likieru kokosowego. Wszystkie szybko zagnieć rękoma. Ew. podczas zagniatania dodaj jeszcze trochę mąki.
Dużą blachę posmaruj tłuszczem, oprósz tartą bułką. Ciasto rozwałkuj na gruby placek. Wylep nim spód blachy. Na cieście rozłóż cząstki moreli. Lekko wciśnij je w ciasto. Wierzch placka posyp pozostałymi wiórkami kokosowymi.
Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz ok. 45 minut, aż wierzch ciasta ładnie się zrumieni.Źródło: Tina
Choć knedle dziś kojarzą się z kluskami ziemniaczanymi, dawniej robiono je ró...
Odsłon: 4508
Przepyszny sernik, a dokładnie mówiąc połączenie murzynka z delikatną, wilgo...
Odsłon: 26376
Przepis dnia
Beignet, czyli pyszne pączki orleańskie na karnawał. Podawać z cukrem pudrem,...
Odsłon: 2119
Przepyszny sernik, a dokładnie mówiąc połączenie murzynka z delikatną, wilgo...
Odsłon: 26376
Przepis dnia
Beignet, czyli pyszne pączki orleańskie na karnawał. Podawać z cukrem pudrem,...
Odsłon: 2119
Składniki
Morele umyj, wytrzyj do sucha. Owoce rozetnij, usuń pestki, miąższ pokrój na duże cząstki.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia do dużej miseczki. Dodaj szczyptę soli i mocno schłodzoną margarynę pokrojoną na małe kawałki. Wsyp cukier oraz cukier waniliowy. Dodaj 1/2 wiórków kokosowych oraz jajka i kwaśną śmietanę. Jeśli chcesz by ciasto miało jeszcze intensywniejszy aromat, dolej trochę likieru kokosowego. Wszystkie szybko zagnieć rękoma. Ew. podczas zagniatania dodaj jeszcze trochę mąki.
Dużą blachę posmaruj tłuszczem, oprósz tartą bułką. Ciasto rozwałkuj na gruby placek. Wylep nim spód blachy. Na cieście rozłóż cząstki moreli. Lekko wciśnij je w ciasto. Wierzch placka posyp pozostałymi wiórkami kokosowymi.
Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz ok. 45 minut, aż wierzch ciasta ładnie się zrumieni.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Desery
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą. Tylko 3 składniki
Desery
Błyskawiczne czekoladowe ciasto z rabarbarem. Jedna porcja to za mało
Desery
Sernik Izaura
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Cudowne połączenie bananów z masłem orzechowym. Są tak dobre, że ciężko się o...
Odsłon: 49
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą. Tylko 3 składniki
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prost...
Odsłon: 84