Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polska kremówka"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną tortillę z mięsem mielony, a do t...
Odsłon: 109
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 92
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2144
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 481
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 484
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną tortillę z mięsem mielony, a do t...
Odsłon: 109
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 92
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2144
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 481
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 484
Składniki
Ciasto francuskie rozmroź (najlepiej wyjmij z zamrażarki na noc). l Pokrój je na 6 prostokątów i opiecz w 220 st. C. Budyń ugotuj z dodatkiem cukru i schłódź. Masło utrzyj na puch, dodawaj stopniowo budyń i zmiksuj. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Płaty schłodzonego ciasta przełóż kremami. Dolną warstwą ma być krem budyniowy, górną – bita śmietana.
Kremówki możesz podawać z sosem truskawkowym, udekorowane czekoladowymi serduszkami.
Czas przygotowania: 60 minut 380 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień