Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polska kremówka"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15265
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15265
Składniki
Ciasto francuskie rozmroź (najlepiej wyjmij z zamrażarki na noc). l Pokrój je na 6 prostokątów i opiecz w 220 st. C. Budyń ugotuj z dodatkiem cukru i schłódź. Masło utrzyj na puch, dodawaj stopniowo budyń i zmiksuj. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Płaty schłodzonego ciasta przełóż kremami. Dolną warstwą ma być krem budyniowy, górną – bita śmietana.
Kremówki możesz podawać z sosem truskawkowym, udekorowane czekoladowymi serduszkami.
Czas przygotowania: 60 minut 380 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień