Do góry

Desery Przepis na:

Polska kremówka

Polska kremówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4436

Dodano:

Odsłon: 7

Smaczny pomysł na "Polska kremówka"

Składniki

  • pół opak. mrożonego ciasta francuskiego
  • pół opak. budyniu waniliowego
  • pół kostki ciepłego masła
  • 150 ml śmietany kremówki
  • łyżka cukru pudru
  • śmietan-fix
  • czubata łyżka cukru
  • ewentualnie sos truskawkowy i serduszka czekoladowe do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Polska kremówka

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozmroź (najlepiej wyjmij z zamrażarki na noc). l Pokrój je na 6 prostokątów i opiecz w 220 st. C. Budyń ugotuj z dodatkiem cukru i schłódź. Masło utrzyj na puch, dodawaj stopniowo budyń i zmiksuj. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Płaty schłodzonego ciasta przełóż kremami. Dolną warstwą ma być krem budyniowy, górną – bita śmietana.

  2. Kremówki możesz podawać z sosem truskawkowym, udekorowane czekoladowymi serduszkami.

  3. Czas przygotowania: 60 minut 380 kcal/1 porcja

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń