Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomarańczowa kopuła z serem i pierniczkami"
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno z 1/2 szklanki cukru. Pianę z białek wymieszaj z żółtkami oraz mąką i proszkiem do pieczenia.
Ciasto rozsmaruj na płaskiej blasze wyłożonej pergaminem. Piecz około 15 minut w temp. 200oC. Gorący biszkopt posmaruj marmoladą. Ciasno zwiń. Owiń ściereczką i odłóż do wystudzenia.
W tym czasie żelatynę namocz w odrobinie zimnej wody. Pomarańcze sparz, obierz, dokładnie usuń białą skórkę, miąższ potnij na kawałeczki. Pierniczki grubo pokrusz.
Zimną roladę potnij na 15 plasterków. Wyłóż nimi miseczkę. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Wymieszaj z serkiem mascarpone, resztą cukru i cukrem waniliowym Dolej likier. Dodaj kawałeczki pomarańczy i pierniczków. Przelej do przygotowanej miseczki. Wierzch wygładź.
Tort wstaw do lodówki na 3 godziny. Gotowy wybij z formy na paterę. Udekoruj np. karmelowymi ozdobami i plasterkami pomarańczy.Źródło: Naj
wspaniale miekkie pierniczki. Dlugo szukalam takiego przepisu, Przepis wysz...
Odsłon: 55240
I otóż to.. Właśnie wkroczyliśmy w miesiąc, który powinien być jak najbardzie...
Odsłon: 5316
Puszyste pierniczki, ich cudowny zapach czuć w całym domu. Gotowe do jedzenia...
Odsłon: 2760
Przepyszne ciasteczka, pozostają długo świeże. Szybkie do wykonania.
Odsłon: 44
Pyszne kruche rogaliki, do zrobienia których potrzebujemy tylko trzech składn...
Odsłon: 7581
To taki domowy fastfood, może być na obiad, śniadanie, kolację
Odsłon: 69
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 139
Przepyszne ciasteczka, pozostają długo świeże. Szybkie do wykonania.
Odsłon: 44
Pyszne kruche rogaliki, do zrobienia których potrzebujemy tylko trzech składn...
Odsłon: 7581
To taki domowy fastfood, może być na obiad, śniadanie, kolację
Odsłon: 69
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 139
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno z 1/2 szklanki cukru. Pianę z białek wymieszaj z żółtkami oraz mąką i proszkiem do pieczenia.
Ciasto rozsmaruj na płaskiej blasze wyłożonej pergaminem. Piecz około 15 minut w temp. 200oC. Gorący biszkopt posmaruj marmoladą. Ciasno zwiń. Owiń ściereczką i odłóż do wystudzenia.
W tym czasie żelatynę namocz w odrobinie zimnej wody. Pomarańcze sparz, obierz, dokładnie usuń białą skórkę, miąższ potnij na kawałeczki. Pierniczki grubo pokrusz.
Zimną roladę potnij na 15 plasterków. Wyłóż nimi miseczkę. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Wymieszaj z serkiem mascarpone, resztą cukru i cukrem waniliowym Dolej likier. Dodaj kawałeczki pomarańczy i pierniczków. Przelej do przygotowanej miseczki. Wierzch wygładź.
Tort wstaw do lodówki na 3 godziny. Gotowy wybij z formy na paterę. Udekoruj np. karmelowymi ozdobami i plasterkami pomarańczy.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Słodki bałagan z Eton
Desery
Puszysta rolada z truskawkami. Krem rozpływa się w ustach
Desery
Kruche ciasteczka z powidłami śliwkowymi
Desery
Szybkie ciasto z truskawkami i galaretką
Słodki bałagan z Eton
Dzisiaj zapraszam na bardzo prosty, klasyczny, letni deser z owoców, bez i bi...
Odsłon: 9
Puszysta rolada z truskawkami. Krem rozpływa się w ustach
Biszkopt, kremowe nadzienie i truskawki, czego chcieć więcej? Jeśli jesteś zw...
Odsłon: 24