Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomarańczowe markizy"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3866
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3634
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 447
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3866
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3634
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 447
Składniki
Pomarańczę wyszoruj, polej wrzątkiem, wytrzyj. Z ok. 1/4 owocu zetrzyj skórkę. Wymieszaj ją z masłem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Utrzyj na puszystą masę. Obie mąki wymieszaj i przesiej.
Do masy maślanej wbij jajko. Wlej żółtko. Ucieraj dalej. Dodaj obie mąki. Dwie blachy wyłóż pergaminem. Na jednej narysuj 24 kółeczka. Zapełnij je ciastem. Resztę ciasta włóż do szprycy cukierniczej.
Na drugą blachę wyciśnij 24 obręcze z ciasta. Ciastka piecz po 15 minut w temp. 190oC. Wystudź je. Dżem podgrzej, przetrzyj. Posmaruj nim krążki. Przykryj obręczami. Odłóż, aby ciastka dobrze się skleiły.Źródło: Naj