Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomarańczowy marcinek"
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 592
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1559
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27707
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3715
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 592
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1559
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27707
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3715
Składniki
Przepis przysłała Marta Druć z Sokółki.
Ciasto: zmiksuj margarynę z cukrem, jajkami, żółtkami. Wlej śmietanę z sodą, wsyp mąkę. Zagnieć kruche ciasto i schłodź.
Podziel ciasto na 14 części i upiecz 14 cieniutkich placków (ok. 10 min każdy w temp. 180°C).
Krem: żelatynę rozpuść w gorącym mleku. Kremówkę oraz pozostałą śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem oraz zagęstnikami do śmietany. Połącz z ostudzoną żelatyną.
Zimne placki przełóż kremem śmietanowym. Lekko dociśnij, wstaw do lodówki, aby ciasto stężało. Czekoladę stop w kąpieli wodnej, polej ciasto. Na wierzchu ułóż cząstki pomarańczy.
Lukier wymieszaj z barwnikiem pomarańczowym, udekoruj wierzch oraz boki ciasta.
<strong>Czas przygotowania 240 min, ilość porcji 25, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie