Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidory faszerowane mięsem"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 823
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15209
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1861
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 823
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15209
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1861
Składniki
Pomidory umyj pod bieżącą wodą, osusz. Z każdego odetnij wierzchołek i za pomocą łyżeczki delikatnie, aby nie uszkodzić skórki, wydrąż miąższ (brzeg nie powinien być cieńszy niż 1 cm). Wydrążone pomidory postaw „do góry dnem” na talerzu lub papierowym ręczniku, by ociekły z soku. Miąższ z pomidorów pokrój w kostkę i wymieszaj z przecierem pomidorowym. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć posiekaną cebulę. Mieszając smaż, aż się zeszkli. Do miski włóż mięso, dodaj przestudzoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, bułkę tartą oraz posiekaną natkę, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełnij wydrążone pomidory. Żaroodporne naczynie posmaruj pozostałym olejem. Na spód wylej miąższ z przecierem i ułóż pomidory z nadzieniem. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180°C.
50 minut. Sztuka: 250 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie