Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidory faszerowane mięsem"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3720
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3802
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 370
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 681
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3720
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3802
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 370
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 681
Składniki
Pomidory umyj pod bieżącą wodą, osusz. Z każdego odetnij wierzchołek i za pomocą łyżeczki delikatnie, aby nie uszkodzić skórki, wydrąż miąższ (brzeg nie powinien być cieńszy niż 1 cm). Wydrążone pomidory postaw „do góry dnem” na talerzu lub papierowym ręczniku, by ociekły z soku. Miąższ z pomidorów pokrój w kostkę i wymieszaj z przecierem pomidorowym. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć posiekaną cebulę. Mieszając smaż, aż się zeszkli. Do miski włóż mięso, dodaj przestudzoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, bułkę tartą oraz posiekaną natkę, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełnij wydrążone pomidory. Żaroodporne naczynie posmaruj pozostałym olejem. Na spód wylej miąższ z przecierem i ułóż pomidory z nadzieniem. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180°C.
50 minut. Sztuka: 250 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie