Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidory faszerowane mięsem"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Pomidory umyj pod bieżącą wodą, osusz. Z każdego odetnij wierzchołek i za pomocą łyżeczki delikatnie, aby nie uszkodzić skórki, wydrąż miąższ (brzeg nie powinien być cieńszy niż 1 cm). Wydrążone pomidory postaw „do góry dnem” na talerzu lub papierowym ręczniku, by ociekły z soku. Miąższ z pomidorów pokrój w kostkę i wymieszaj z przecierem pomidorowym. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć posiekaną cebulę. Mieszając smaż, aż się zeszkli. Do miski włóż mięso, dodaj przestudzoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, bułkę tartą oraz posiekaną natkę, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełnij wydrążone pomidory. Żaroodporne naczynie posmaruj pozostałym olejem. Na spód wylej miąższ z przecierem i ułóż pomidory z nadzieniem. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180°C.
50 minut. Sztuka: 250 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie