Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Porzeczkowiec z bitą śmietaną"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7891
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 302
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3122
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7891
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 302
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3122
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.
Ciasto: zagnieć. Uformuj kulę, włóż do lodówki na 20 minut. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż ciasto, ponakłuwaj. Piecz 25 minut w 180°C. Ostudź.
Nadzienie: 800 ml wody wlej do garnka. Dodaj cukier, mieszając, rozpuść na małym ogniu. Porzeczki oczyść, umyj, zmiksuj. Dodaj do cukrowego syropu, wymieszaj. Gotuj 3 minuty. Wsyp galaretki, mieszając, rozpuść. Ostudź.
Lekko tężejącą galaretkę rozsmaruj na upieczonym cieście. Odstaw do zastygnięcia. Udekoruj kleksami bitej śmietany.Źródło: Chwila dla Ciebie