Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Porzeczkowiec z bitą śmietaną"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 356
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3843
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1326
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 356
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3843
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1326
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.
Ciasto: zagnieć. Uformuj kulę, włóż do lodówki na 20 minut. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż ciasto, ponakłuwaj. Piecz 25 minut w 180°C. Ostudź.
Nadzienie: 800 ml wody wlej do garnka. Dodaj cukier, mieszając, rozpuść na małym ogniu. Porzeczki oczyść, umyj, zmiksuj. Dodaj do cukrowego syropu, wymieszaj. Gotuj 3 minuty. Wsyp galaretki, mieszając, rozpuść. Ostudź.
Lekko tężejącą galaretkę rozsmaruj na upieczonym cieście. Odstaw do zastygnięcia. Udekoruj kleksami bitej śmietany.Źródło: Chwila dla Ciebie