Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Porzeczkowiec z bitą śmietaną"
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 213
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20292
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 213
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20292
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.
Ciasto: zagnieć. Uformuj kulę, włóż do lodówki na 20 minut. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż ciasto, ponakłuwaj. Piecz 25 minut w 180°C. Ostudź.
Nadzienie: 800 ml wody wlej do garnka. Dodaj cukier, mieszając, rozpuść na małym ogniu. Porzeczki oczyść, umyj, zmiksuj. Dodaj do cukrowego syropu, wymieszaj. Gotuj 3 minuty. Wsyp galaretki, mieszając, rozpuść. Ostudź.
Lekko tężejącą galaretkę rozsmaruj na upieczonym cieście. Odstaw do zastygnięcia. Udekoruj kleksami bitej śmietany.Źródło: Chwila dla Ciebie