Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Postny kulebiak"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30983
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5127
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30983
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5127
Składniki
Drożdże wymieszaj z mlekiem i cukrem.
Kiedy zaczną pracować, wymieszaj z mąką, odstaw do wyrośnięcia. Następnie dodaj surowe jajko i żółtko, sól oraz 2 łyżki stopionego masła.
Ciasto wyrób, pozostaw do wyrośnięcia na 40 minut.
Grzyby ugotuj do miękkości, odcedź i posiekaj razem z cebulą. Kapustę poszatkuj.
Cebulę zeszklij, dodaj kapustę, grzyby i surowe jajko. Na koniec wymieszaj z pokrojonymi w kostkę ugotowanymi jajkami, solą i pieprzem.
Na rozwałkowane ciasto nałóż farsz. Zawiń starannie i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 290. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax