Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka grzybowa"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3808
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3808
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Składniki
Grzyby oczyść, szybko opłucz i od razu starannie osusz, aby nie nasiąkły wodą. Większe grzyby pokrój na kawałki. Cebule i czosnek obierz z łupin, a następnie posiekaj. Papryki przekrój wzdłuż, usuń pestki. Strąki opłucz i wraz z dymką potnij na kawałki. Fasolkę oczyść, wrzuć ją na osolony wrzątek. Gotuj 2 minuty. Odcedź.
Na patelni rozgrzej masło i olej, a następnie przesmaż na nim czosnek i cebulę. Smaż krótko, aż staną się szkliste. Wtedy dołóż grzyby. Mieszając, smaż razem około 7-10 minut. Następnie oprósz curry mąką, krótko zasmaż.
Grzyby na patelni zalej szklanką wody. Poczekaj aż całość zacznie wrzeć, po czym zmniejsz płomień i duś wszystko pod przykryciem jeszcze 8-10 minut. Po tym czasie dolej śmietanę, przypraw sosem sojowym i miodem. Duś kolejne 5-8 minut.
Na drugiej patelni na oleju przesmaż warzywa, po czym dołóż je do grzybów. Mocno podgrzej, przypraw solą oraz pieprzem i od razu podawaj.
35 minut Porcja: 350 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie