Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo czekoladowe muffinki z chrupiącą skorka nawet na drugi dzień
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 910
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2786
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3335
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 910
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2786
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3335
Składniki
Topimy gorzka czekoladę w kąpieli wodnej i odstawiamy na bok. Rozpuszczamy masło i lekko studzimy. Suche składniki (maka , cukier, proszek do pieczenia, kakao)mieszamy w małym naczyniu W misce miksujemy jajka i stopniowo dodajemy suche składniki i aromat waniliowy. Dodajemy masło i roztopiona gorzka czekoladę. Dolewamy mleko i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Formy do muffinek wykładamy papilotkami lub smarujemy masłem i prószymy maka. 100 g czekolady mlecznej łamiemy na kawałki i kroimy na Pol. Do papilotek nakładamy jedną łyżkę ciasta Wkładamy cztery połówki czekolady i zakrywamy ok. jedną łyżkę ciasta. Pieczemy na termoobiegu 30 min . w temperaturze 180 stopni Celsjusza
W czasie pieczenia muffink robimy sos z czekolady mlecznej. Do rondelka nalewamy śmietankę kremówkę i pozostałe 100 g czekolady mlecznej. Gotujemy na małym ogniu do uzyskania jednolitej masy. Po wystudzeniu muffinek polewamy je zimnym sosem
SMACZNEGO :)