Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Poziomy metrowiec"
Ciasto: Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem, dolewając ciepłą wodę i masło. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy z pianą ubitą z białek i dzielimy na dwie części. Do jednej wsypujemy kakao, mieszamy. Ciasta pieczemy osobno przez 30-40 minut w keksowych foremkach w temperaturze 180oC. Studzimy i tniemy wzdłuż na połowy.
Masa: Proszek budyniowy rozprowadzamy szklanką zimnego mleka. Wlewamy do reszty gotującego się mleka z odpowiednią ilością cukru, gotujemy budyń wiśniowy. Studzimy.
Masło ucieramy do białości. Ucierając dokładamy budyń. Masą wiśniową smarujemy dość cienko na przemian ciemne i jasne placki. Resztą masy dekorujemy boki i wierzch ciasta.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena jednej porcji: około 1,30 zł.
Wartość odżywcza 1 porcji: 520 kcal. Białko: 8,7 g/Tłuszcz: 47 g/Węglowodany: 74 g.Źródło: Rewia
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 38
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 67
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 38
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 67
Składniki
Ciasto: Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem, dolewając ciepłą wodę i masło. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy z pianą ubitą z białek i dzielimy na dwie części. Do jednej wsypujemy kakao, mieszamy. Ciasta pieczemy osobno przez 30-40 minut w keksowych foremkach w temperaturze 180oC. Studzimy i tniemy wzdłuż na połowy.
Masa: Proszek budyniowy rozprowadzamy szklanką zimnego mleka. Wlewamy do reszty gotującego się mleka z odpowiednią ilością cukru, gotujemy budyń wiśniowy. Studzimy.
Masło ucieramy do białości. Ucierając dokładamy budyń. Masą wiśniową smarujemy dość cienko na przemian ciemne i jasne placki. Resztą masy dekorujemy boki i wierzch ciasta.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena jednej porcji: około 1,30 zł.
Wartość odżywcza 1 porcji: 520 kcal. Białko: 8,7 g/Tłuszcz: 47 g/Węglowodany: 74 g.Źródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Szarlotka sypana
Desery
Podstawowy przepis na biszkopt kakaowy z 6 jaj
Desery
Ciasto sypane z truskawkami
Desery
Tort bezowy z mascsrpone i wiśniami
Szarlotka sypana
Dzisiaj polecam sypaną szarlotkę, prostą w wykonaniu, szybką, a za razem bard...
Odsłon: 16
Podstawowy przepis na biszkopt kakaowy z 6 jaj
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 38