Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza moja propozycja to pralinki o smaku orzechowym. Są z jednej strony słodkie, ale jest w nich nutka słonego smaku. Szybkość ich przygotowania sprawia, że nawet gdy przyjdą nie zapowiedziani goście zdąży się je przygotować. Do ich przygotowania wystarczy kilka składników. Mogą być również doskonałym prezentem.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1728
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19550
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2063
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1728
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19550
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2063
Składniki
Miękkie masło, cukier puder i masło orzechowe mieszam. Wstawiam do lodówki na 30 minut. Z powstałej masy tworze małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Chłodzę w lodówce przez godzinę. Czekoladę mleczną rozpuszczam w kąpieli wodnej. Chłodne praliny obtaczam w rozpuszczonej czekoladzie. Ponownie chłodzę w lodówce przez 30 minut.