Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza moja propozycja to pralinki o smaku orzechowym. Są z jednej strony słodkie, ale jest w nich nutka słonego smaku. Szybkość ich przygotowania sprawia, że nawet gdy przyjdą nie zapowiedziani goście zdąży się je przygotować. Do ich przygotowania wystarczy kilka składników. Mogą być również doskonałym prezentem.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31453
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9684
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2168
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4168
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 889
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31453
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9684
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2168
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4168
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 889
Składniki
Miękkie masło, cukier puder i masło orzechowe mieszam. Wstawiam do lodówki na 30 minut. Z powstałej masy tworze małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Chłodzę w lodówce przez godzinę. Czekoladę mleczną rozpuszczam w kąpieli wodnej. Chłodne praliny obtaczam w rozpuszczonej czekoladzie. Ponownie chłodzę w lodówce przez 30 minut.