Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 278 Ocena: 1749
Dodano: 29.10.2017
Odsłon: 2550
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. W trakcie ubijania dodajemy partiami cukier. Dodajemy po jednym żółtku. Do masy dosypujemy obie mąki i proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. studzimy.
Brzoskwinie odsączmy z zalewy. Kroimy w kostkę. Syrop zostawiamy. Syrop łączymy z wodą.
Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i utrwalacze do śmietany. Krótko miksujemy.
Ciasto dzielimy na trzy części. Pierwszy blat lekko nasączamy syropem brzoskwiniowym i układamy pokrojone w kostkę brzoskwinie. Na brzoskwinie wykładamy 1/3 masy śmietanowej. Przykrywamy drugim blatem. Postępujemy tak samo. Ostatni blat smarujemy tylko kremem. Dekorujemy owocami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)