Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładaniec kawowy"
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2912
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 988
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1109
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 277
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2845
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2912
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 988
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1109
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 277
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2845
Składniki
Czekoladę zetrzyj. Masło utrzyj z cukrem oraz jajkami. Mąkę połącz z proszkiem i czekoladą. Wsyp do ucieranej masy. Dodaj kwaśną śmietanę. Wymieszaj. Blachę wyłóż pergaminem. Nałóż do niej ciasto. Piecz je 50 minut w 175 st. Wystudź, rozetnij na 3 placki.
Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem, połącz z twarogiem. Żelatynę rozpuść wg przepisu. Kawę wymieszaj z odrobiną wrzątku. Masę serową połącz z żelatyną i kawą. Placki przełóż kremem. Konfiturę podgrzej, przetrzyj, posmaruj nią wierzch ciasta. Udekoruj lukrem. Schładzaj 3–4 godziny.Źródło: Tina