Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładaniec kawowy"
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 19
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 379
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 507
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1144
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 19
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 379
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 507
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1144
Składniki
Czekoladę zetrzyj. Masło utrzyj z cukrem oraz jajkami. Mąkę połącz z proszkiem i czekoladą. Wsyp do ucieranej masy. Dodaj kwaśną śmietanę. Wymieszaj. Blachę wyłóż pergaminem. Nałóż do niej ciasto. Piecz je 50 minut w 175 st. Wystudź, rozetnij na 3 placki.
Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem, połącz z twarogiem. Żelatynę rozpuść wg przepisu. Kawę wymieszaj z odrobiną wrzątku. Masę serową połącz z żelatyną i kawą. Placki przełóż kremem. Konfiturę podgrzej, przetrzyj, posmaruj nią wierzch ciasta. Udekoruj lukrem. Schładzaj 3–4 godziny.Źródło: Tina