Do góry

Desery Przepis na:

Przekładaniec kawowy

Przekładaniec kawowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Przekładaniec kawowy"

Składniki

  • 10 dag gorzkiej czekolady
  • 25 dag masła
  • 2/3 szkl. cukru
  • 4 jajka
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl. kwaśnej gęstej śmietany
  • 1 szkl. śmietany kremówki
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • 40 dag mielonego twarogu
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 4 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 1 szkl. konfitury truskawkowej
  • 1 op. gotowego lukru
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekoladę zetrzyj. Masło utrzyj z cukrem oraz jajkami. Mąkę połącz z proszkiem i czekoladą. Wsyp do ucieranej masy. Dodaj kwaśną śmietanę. Wymieszaj. Blachę wyłóż pergaminem. Nałóż do niej ciasto. Piecz je 50 minut w 175 st. Wystudź, rozetnij na 3 placki.

  2. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem, połącz z twarogiem. Żelatynę rozpuść wg przepisu. Kawę wymieszaj z odrobiną wrzątku. Masę serową połącz z żelatyną i kawą. Placki przełóż kremem. Konfiturę podgrzej, przetrzyj, posmaruj nią wierzch ciasta. Udekoruj lukrem. Schładzaj 3–4 godziny.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń