Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładaniec kawowy"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Czekoladę zetrzyj. Masło utrzyj z cukrem oraz jajkami. Mąkę połącz z proszkiem i czekoladą. Wsyp do ucieranej masy. Dodaj kwaśną śmietanę. Wymieszaj. Blachę wyłóż pergaminem. Nałóż do niej ciasto. Piecz je 50 minut w 175 st. Wystudź, rozetnij na 3 placki.
Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem, połącz z twarogiem. Żelatynę rozpuść wg przepisu. Kawę wymieszaj z odrobiną wrzątku. Masę serową połącz z żelatyną i kawą. Placki przełóż kremem. Konfiturę podgrzej, przetrzyj, posmaruj nią wierzch ciasta. Udekoruj lukrem. Schładzaj 3–4 godziny.Źródło: Tina