Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na bounty z rumem"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3728
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5483
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5518
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3728
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5483
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5518
Składniki
Podgrzewam margarynę ze śmietaną. Mieszam, aż margaryna się rozpuści.
Łączę wiórki kokosowe, cukier puder, cukier wanilinowy, mieszam. Wlewam rum, kilka kropel aromatu i rozpuszczone masło ze śmietaną. Mieszam i wstawiam na ok. godz. do lodówki.
Z masy kokosowej formuję kulki lub batoniki.
W kąpieli wodnej rozpuszczam obie czekolady i lekko studzę.
Kulki maczam w czekoladzie i układam na papierze do pieczenia. Wstawiam do lodówki, aby polewa zastygła.
Izabela Daniell z Połczyna Zdroju
30 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 60 gr • Przepis na 20 sztukŹródło: Kobieta i życie