Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na bounty z rumem"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Składniki
Podgrzewam margarynę ze śmietaną. Mieszam, aż margaryna się rozpuści.
Łączę wiórki kokosowe, cukier puder, cukier wanilinowy, mieszam. Wlewam rum, kilka kropel aromatu i rozpuszczone masło ze śmietaną. Mieszam i wstawiam na ok. godz. do lodówki.
Z masy kokosowej formuję kulki lub batoniki.
W kąpieli wodnej rozpuszczam obie czekolady i lekko studzę.
Kulki maczam w czekoladzie i układam na papierze do pieczenia. Wstawiam do lodówki, aby polewa zastygła.
Izabela Daniell z Połczyna Zdroju
30 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 60 gr • Przepis na 20 sztukŹródło: Kobieta i życie