Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na bounty z rumem"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 154
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104512
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 337
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9042
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 154
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104512
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 337
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9042
Składniki
Podgrzewam margarynę ze śmietaną. Mieszam, aż margaryna się rozpuści.
Łączę wiórki kokosowe, cukier puder, cukier wanilinowy, mieszam. Wlewam rum, kilka kropel aromatu i rozpuszczone masło ze śmietaną. Mieszam i wstawiam na ok. godz. do lodówki.
Z masy kokosowej formuję kulki lub batoniki.
W kąpieli wodnej rozpuszczam obie czekolady i lekko studzę.
Kulki maczam w czekoladzie i układam na papierze do pieczenia. Wstawiam do lodówki, aby polewa zastygła.
Izabela Daniell z Połczyna Zdroju
30 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 60 gr • Przepis na 20 sztukŹródło: Kobieta i życie