Do góry

Desery Przepis na:

Przepis na ciasto mandarynkowe

Przepis na ciasto mandarynkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 12

Przepis wart wypróbowania: "Przepis na ciasto mandarynkowe"

Składniki

  • 4 białka
  • szklanka cukru
  • łyżeczka octu winnego
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 300 ml kremówki
  • op. śmietanfiksu
  • puszka mandarynek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubij na sztywno. Syp po łyżce cukru i cały czas miksuj. Wlej ocet, wsyp ziemniaczaną mąkę i znów chwilę miksuj.

  2. Blachę (25-36 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Rozłóż masę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150°C. Piecz 10 min. Zmniejsz temperaturę do 90°C. Piecz 20 min. Odstaw bezę na 5 minut.

  3. Rozłóż na ściereczce posypanej cukrem, pozostaw, aby wystygła.

  4. Zmiksuj kremówkę ze śmietanfiksem. Posmaruj bezę. Rozłóż cząstki mandarynek, zwiń w rulon.

  5. Owiń papierem, wstaw do lodówki na 2 godz.

  6. Porcje 8

  7. 90 min

  8. Cena 1,25 zł

  9. Kalorie 284 kcal

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń