Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przepis na ciasto mandarynkowe"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Białka ubij na sztywno. Syp po łyżce cukru i cały czas miksuj. Wlej ocet, wsyp ziemniaczaną mąkę i znów chwilę miksuj.
Blachę (25-36 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Rozłóż masę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150°C. Piecz 10 min. Zmniejsz temperaturę do 90°C. Piecz 20 min. Odstaw bezę na 5 minut.
Rozłóż na ściereczce posypanej cukrem, pozostaw, aby wystygła.
Zmiksuj kremówkę ze śmietanfiksem. Posmaruj bezę. Rozłóż cząstki mandarynek, zwiń w rulon.
Owiń papierem, wstaw do lodówki na 2 godz.
Porcje 8
90 min
Cena 1,25 zł
Kalorie 284 kcalŹródło: Takie jest życie