Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na ciasto z mandarynkami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 875
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 175
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9283
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 875
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 175
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9283
Składniki
Biszkopt: jajka zmiksuj z cukrem na puszystą masę. Wsyp mąkę i proszek. Wymieszaj. Wylej na blachę posmarowaną tłuszczem, posypaną bułką tartą.
Piecz 35 minut w temp. 180°C. Ostudź ciasto.
Krem: masło stop w rondelku. Dodaj cukier i śmietankę. Podgrzej mocno. Wsyp galaretkę i wymieszaj. Ostudź krem.
Na biszkopcie ułóż cząstki mandarynek. Zalej równomiernie kremem. Wstaw ciasto do lodówki na co najmniej godzinę, aby krem dobrze zastygł.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietanfiksem. Posmaruj nią stężony krem pomarańczowy. Ułóż na wierzchu kratownicę z herbatników.
Udekoruj cząstkami mandarynek. Wstaw do lodówki na 3 godziny, aby ciasto całkowicie stężało.
Porcje 20
Przygototowanie 80 min
Cena 1,95 zł
Kalorie 330 kcalŹródło: Takie jest życie