Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na duffinki"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 744
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1536
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6063
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8914
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 744
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1536
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6063
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8914
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj. Dodaj masło, mleko, śmietanę, sól, pieprz i żółtko. Zagnieć jednolitą masę.
Następnie włóż ją do kokilek i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 200° C przez 20 minut.
W tym czasie na patelni usmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy ziemniaki się zarumienią, wyjmij je z piekarnika, posyp cebulą i natką pietruszki.
Do ziemniaków możesz dodać trochę parmezanu i gałki muszkatołowej.Źródło: Na żywo