Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na duffinki"
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22906
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 170
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 510
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22906
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 170
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 510
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj. Dodaj masło, mleko, śmietanę, sól, pieprz i żółtko. Zagnieć jednolitą masę.
Następnie włóż ją do kokilek i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 200° C przez 20 minut.
W tym czasie na patelni usmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy ziemniaki się zarumienią, wyjmij je z piekarnika, posyp cebulą i natką pietruszki.
Do ziemniaków możesz dodać trochę parmezanu i gałki muszkatołowej.Źródło: Na żywo