Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ptasie mleczko trzykolorowe"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1304
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5834
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8839
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18469
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1304
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5834
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8839
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18469
Składniki
Jedną galaretkę rozpuść w szklance wrzącej wody. Ostudź. Szklankę mleka ubij na puszystą pianę.
Dodaj tężejącą galaretkę, dokładnie wymieszaj. Wlej do pucharków lub salaterek.
W ten sam sposób przygotuj pozostałe galaretki, rozpuszczając je w szklance wody i mieszając ze szklanką ubitego mleka.
Wylej kolejne warstwy na już zastygniętą warstwę pierwszą. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie