Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2794
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2794
Składniki
Podgrzewamy wodę z masłem, solą i cukrem. Doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia i dodajemy mąkę. Energicznie mieszamy - najlepiej drewnianą łyżką. Ponownie wstawiamy na ogień i mieszając gotujemy przez około 2 minuty. Odstawiamy na bok do ostygnięcia. Do ostudzonej masy stopniowo dodajemy jajka i mieszamy. Wykładamy wyrobione ciasto za pomocą szprycy lub małą łyżeczka na papier do pieczenia na blachę - zachowując odstępy gdyż ciasto urośnie. Blachę wstawiamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na 25 minut.
W czasie pieczenia się ciasta przygotowujemy krem. Budynie rozpuszczamy w mleku, dodajemy cukier. Zagotowujemy. Zestawiamy z ognia - mieszamy co chwilę (żeby nie zrobił się kożuch) Masło ubijamy mikserem, stopniowo dodajemy budyń, tworząc puszystą masę.
Za pomocą szprycy wciskamy krem w zimne ptysie. Gotowe ciastka posypujemy cukrem pudrem. Życzę smacznego ;)