Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lepsze niż z cukierni.
Podgrzewamy wodę z masłem, solą i cukrem. Doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia i dodajemy mąkę. Energicznie mieszamy - najlepiej drewnianą łyżką. Ponownie wstawiamy na ogień i mieszając gotujemy przez około 2 minuty.
Odstawiamy na bok do ostygnięcia.
Do ostudzonej masy stopniowo dodajemy jajka i mieszamy.
Wykładamy wyrobione ciasto za pomocą szprycy lub małą łyżeczka na papier do pieczenia na blachę - zachowując odstępy gdyż ciasto urośnie.
Blachę wstawiamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na 25 minut.
W czasie pieczenia się ciasta przygotowujemy krem. Budynie rozpuszczamy w mleku, dodajemy cukier. Zagotowujemy. Zestawiamy z ognia - mieszamy co chwilę (żeby nie zrobił się kożuch)
Masło ubijamy mikserem, stopniowo dodajemy budyń, tworząc puszystą masę.
Za pomocą szprycy wciskamy krem w zimne ptysie.
Gotowe ciastka posypujemy cukrem pudrem.
Życzę smacznego ;)
Oto przepis na pyszny krem budyniowy, którym można przełożyć tort, napełnić k...
Odsłon: 7559
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 450
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1894
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 144
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 450
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1894
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 144
Składniki
Podgrzewamy wodę z masłem, solą i cukrem. Doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia i dodajemy mąkę. Energicznie mieszamy - najlepiej drewnianą łyżką. Ponownie wstawiamy na ogień i mieszając gotujemy przez około 2 minuty. Odstawiamy na bok do ostygnięcia. Do ostudzonej masy stopniowo dodajemy jajka i mieszamy. Wykładamy wyrobione ciasto za pomocą szprycy lub małą łyżeczka na papier do pieczenia na blachę - zachowując odstępy gdyż ciasto urośnie. Blachę wstawiamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na 25 minut.
W czasie pieczenia się ciasta przygotowujemy krem. Budynie rozpuszczamy w mleku, dodajemy cukier. Zagotowujemy. Zestawiamy z ognia - mieszamy co chwilę (żeby nie zrobił się kożuch) Masło ubijamy mikserem, stopniowo dodajemy budyń, tworząc puszystą masę.
Za pomocą szprycy wciskamy krem w zimne ptysie. Gotowe ciastka posypujemy cukrem pudrem. Życzę smacznego ;)
Przepisy Desery
Desery
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Desery
Lody śmietankowe własnej roboty
Desery
Leśny mech
Desery
Ciasto "Och i Ach"
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Niewielkie placuszki serowe do przygotowania w ekspresowym tempie. Polane sos...
Odsłon: 79
Lody śmietankowe własnej roboty
Kremowe, puszyste lody śmietankowe, które bez problemu odtworzycie w swojej k...
Odsłon: 106