Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest na 10 szruk. Pyszny podwieczorek.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 32
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3531
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 32
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3531
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Składniki
Pół szklanki wody zagotować z masłem i szczyptą soli. Wsypać na raz mąkę, wybijać ciasto łyżką, aż stanie się gładkie i lśniące, będzie odchodzić od dna naczynia. Przełożyc do miski, wbijać jajka, dodać proszek do pieczenia. Ciasto umieścić w szprycy, wycisnąć na blachę wyłożoną pergaminem 10 ptysiów. Piec 25-30 min. w temper.200''''C. Wyjąć, ściąć pokrywki, wystudzić.
Truskawki umyć, oczyścić. 25 dag pokroić na cząstki, resztę zmiksować. Piure zmieszać z dwoma łyżkami cukru pudru, sokiem oraz skórką z cytryny. Połączyć z rozpuszczoną żelatyną, schłodzić. Gdy masa lekko ztężeje, wymieszać ją z ubitą śmietaną. Krem umieścić w szprycce, włożyć na 15 minut do lodówki. Wycisnąc na spody ptysiów, obłożyć pokrojonymi truskawkami. Przykryć obciętymi pokrywkami, wstawic ciastka na 30 minut do lodówki. Posypać resztą cukru pudru.