Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puchar z cytrusami"
Lato to najlepszy czas na kuchnię włoską. Tym razem nie chodzi o pesto czy ti...
Odsłon: 3686
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 39
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 214
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 93
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 39
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 214
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 93
Składniki
Owoce cytrusowe sparz, obierz ze skórki, podziel na cząstki i pokrój w grubą kostkę (kilka cząstek mandarynek odłóż do dekoracji). Jogurt delikatnie wymieszaj z cukrem pudrem.
Na spód pucharków wsyp po 1 łyżki orzechów włoskich. Przykryj je połową jogurtu i włóż część pokrojonych owoców. Na nie wyłóż pozostały jogurt. Wierzch deseru udekoruj owocami, biszkoptem i listkami melisy lub mięty. Deser przechowuj w lodówce.
Deser ten można również przygotować w wersji bardziej kalorycznej. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubij z cukrem na sztywno. Spód pucharków wyłóż pokruszonymi bezami, na to wyłóż część ubitej śmietanki część pokrojonych owoców i pozostałą śmietankę. Udekoruj owocami.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Desery
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Desery
Zebra
Desery
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Desery
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 2
Zebra
Dwukolorowe proste, tanie i bardzo smaczne ciasto zebra posmakuje każdemu. P...
Odsłon: 12