Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pucharek ryżowy"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8066
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 376
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8066
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 376
Składniki
Laskę wanilii rozciąć, zeskrobać rdzeń i razem ze strączkiem wrzucić do mleka i zagotować. Wyjąć strączek wanilii, wsypać cukier i ryż. Zamieszać, a gdy mleko zawrze, zmniejszyć płomień i gotować, aż ryż lekko się rozgotuje. Wystudzić.
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i winiakiem. Śmietanę ubić na sztywno, połączyć z żółtkami. Wystudzony ryż nałożyć do pucharków. Polać przygotowanym sosem i obłożyć cząstkami truskawek.
Czas przygotowania: ok. 35 minut bez chłodzeniaŹródło: Życie na gorąco