Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Puchatki z ananasem"
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 72
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 495
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 229
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 72
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 495
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 229
Składniki
<strong>Ponadto:</strong>
Ręcznik papierowy i wiórki kokosowe
Mąkę przesiej do głębokiej miski. Jajka umyj i w całości rozbij do miski z mąką. Miksując oba , powoli dolewaj piwo. Następnie dodawaj po łyżce cukru pudru. Gdy połączą się, dodaj szczyptę soli. Na koniec dolej jeszcze łyżkę oleju i wszystko wymieszaj. Przykryj lnianą ściereczką, odstaw miskę z ciastem na godzinę.
Ananasa dokładnie umyj, obierz ostrym nożem, a następnie podziel go na ćwiartki lub niewielkie plasterki. Kawałki owocu skrop rumem, posyp łyżką cukru pudru i również odstaw na godzinę.
Po tym czasie na patelni rozgrzej olej. Kawałki ananasa zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na ciemnozłoty kolor z obu stron. Prosto z patelni układaj ananasowe puchatki na papierowym ręczniku, by osączyć je z tłuszczu.
Gotowe puchatki posyp cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi i od razu podawaj. Najsmaczniejsze są świeże, jeszcze ciepłe.
Warto wiedzieć: piwo możesz zastąpić sokiem ananasowym połączonym z wodą gazowaną i szczyptą przyprawy korzennej. Dodaj wtedy mniej cukru – sok jest zazwyczaj słodki.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 295 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie