Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
drożdżówkę kroimy na grubą kostkę , wrzucamy do miski . jajko roztrzepujemy z mlekiem i cukrem i powstałą masą zalewamy pokrojoną drożdżówkę. zostawiamy na chwilę , aż płyn wsiąknie. całośc przekładamy do wysmarowanej keksówki wierzch posypujemy cukrem ( z cynamonem) oraz rodzynkami i pieczemy ok 20 min w temp. 180 stopni ( z termo) . podajemy ciepłe , a gdy jeszcze nam mało słodkiego można polać sosem czekoladowym :)