Do góry

Desery Przepis na:

pudding drożdżówkowy

pudding drożdżówkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 569

szybki, prosty , ekonomiczny

Składniki

  • drożdżówka /chałka, 1/2
  • jajka, 2 szt.
  • mleko, 1 szklanka
  • cukier, do smaku
  • cynamon, do smaku
  • rodzynki, garść
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
pudding drożdżówkowy

Przygotowanie

  1. drożdżówkę kroimy na grubą kostkę , wrzucamy do miski . jajko roztrzepujemy z mlekiem i cukrem i powstałą masą zalewamy pokrojoną drożdżówkę. zostawiamy na chwilę , aż płyn wsiąknie. całośc przekładamy do wysmarowanej keksówki wierzch posypujemy cukrem ( z cynamonem) oraz rodzynkami i pieczemy ok 20 min w temp. 180 stopni ( z termo) . podajemy ciepłe , a gdy jeszcze nam mało słodkiego można polać sosem czekoladowym :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń