Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1160
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1160
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13198
Składniki
drożdżówkę kroimy na grubą kostkę , wrzucamy do miski . jajko roztrzepujemy z mlekiem i cukrem i powstałą masą zalewamy pokrojoną drożdżówkę. zostawiamy na chwilę , aż płyn wsiąknie. całośc przekładamy do wysmarowanej keksówki wierzch posypujemy cukrem ( z cynamonem) oraz rodzynkami i pieczemy ok 20 min w temp. 180 stopni ( z termo) . podajemy ciepłe , a gdy jeszcze nam mało słodkiego można polać sosem czekoladowym :)