Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pudding waniliowy"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 130
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31299
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 130
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31299
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Składniki
Do rondelka wlej mleko krowie i kokosowe. Dodaj 7 łyżeczek mąki ziemniaczanej i pastę waniliową. Całość dokładnie wymieszaj.
Gotuj na małym ogniu, stale mieszając przez około 15 minut, aż powstanie gęsta masa.
Odstaw budyń do ostygnięcia, a następnie wlej do formy na babkę i włóż na kilka godzin do lodówki.
W tym czasie przebierz i umyj truskawki. Oderwij szypułki i zmiksuj owoce w blenderze razem z cukrem.
Gotowy pudding podawaj z musem i startą czekoladą.Źródło: Telemax