Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie drogie i szybko się robi. Jest pyszny i słodziudki ma posmak sernika.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 108
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 22
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 108
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 22
Składniki
Posmarój chleb masłem TYLKO Z JEDNEJ STRONY
Odetnij skórki z chleba.
Potnij chleb w dość grube paski i poukładaj w naczynku do pieczenia.
Chleb posyp rodzynkami i dodaj troszkę cukru. Na koniec dodaj reszte chleba.
Podgrzej mleko ale tak żeby się nie zaczeło gotować.
Do mleka dodaj jajka i wymieszaj wszystko razem. Na koniec wylej mleko na wierzch chleba.
Możesz posypać troszkę cynamonu do smaku. Wstaw do piekarnika na 30min w temperature 180 stopni.