Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 36
Dodano: 29.10.2009
Odsłon: 2208
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Posmarój chleb masłem TYLKO Z JEDNEJ STRONY
Odetnij skórki z chleba.
Potnij chleb w dość grube paski i poukładaj w naczynku do pieczenia.
Chleb posyp rodzynkami i dodaj troszkę cukru. Na koniec dodaj reszte chleba.
Podgrzej mleko ale tak żeby się nie zaczeło gotować.
Do mleka dodaj jajka i wymieszaj wszystko razem. Na koniec wylej mleko na wierzch chleba.
Możesz posypać troszkę cynamonu do smaku. Wstaw do piekarnika na 30min w temperature 180 stopni.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

angel58 30 października 2009Zgłoś do usunięcia
fajny deser,do ulubionych:)))0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 30 października 2009Zgłoś do usunięcia
Spoko przepis :D cos z niczego i szybko, a smaczne :) do ulubionych0 Kto głosował? | Odpowiedz

Sugarspice 29 października 2009Zgłoś do usunięcia
ah zapomnialam dodac, polecam uzyc chalke lub chleb tostowy0 Kto głosował? | Odpowiedz

Sugarspice 29 października 2009Zgłoś do usunięcia
widze ze kolezanka z wysp :) pozdrawiam i polecam ten deser, bread and butter pudding :)0 Kto głosował? | Odpowiedz