Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pudim de leite condensado"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 184
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 184
Składniki
Zmiksuj mleko z puszki, zwykłe i jajka. Zrób karmel z cukru i wody na patelni. Podgrzewaj, aż zbrązowieje.
Wysmaruj formę masłem i polej karmelem.
Do formy wlej masę mleczno-jajeczną. Wstaw ją do naczynia z wodą, a potem do piekarnika na 2 godziny w 120 st. C. Gdy wystygnie, trzymaj w lodówce ok. 4 godzin.Źródło: Olivia