Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, smakowite, łatwo je modyfikować smakowo, niedrogie, zrobi nawet największa ciamajda kulinarna - zawsze wychodzi.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 437
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2703
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 437
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2703
Składniki
Zagotuj wodę w dużym, wysokim garnku - zimą 2 szklanki, latem jedną. Wsyp galaretki, mieszaj, aż się całkowicie rozpuszczą. Zostaw do wystudzenia całkowitego, a nawet do stopnia lekkiego "ciągnięcia się"
Wlej puszkę mleka i ubijaj mikserem lub trzepaczką, aż do osiągnięcia lekkiej pianki o objętości co najmniej trzykrotnie większej od produktów.
Wmieszaj według uznania wiórki, alkohol, owoce, jedną z tych rzeczy lub wszystkie razem. Dodatek alkoholu musi tylko zaostrzyć smak puszku, a nie dominować.
Przełóż do jednej większej salaterki lub poporcjuj do małych miseczek. Zostaw do całkowitego ścięcia, czas jest zależny od temperatury otoczenia.
Galaretka może być w zasadzie każda, ale preferowane są te o wyrazistych smakach, dlatego polecam wiśniową, inaczej deser będzie mdły.