Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszyste babeczki z nutą waniliową"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34134
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 346
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 79
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 349
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9130
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34134
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 346
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 79
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 349
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9130
Składniki
Orzechy grubo pokrój, migdały zmiel. Trochę orzechów odłóż do dekoracji. Jajka rozbij.
Żółtka utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Stale ucierając, powoli wlej stopione masło i mleko. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, orzechami i migdałami. Porcjami dodaj do ucieranej masy. Białka ubij, połącz z ciastem.
Owalne foremki posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Napełnij masą. Ciastka piecz ok. 30 minut w temp. 175°C. Ostudzone ozdób masłem orzechowym i odłożonymi orzechami.
60 min Sztuka: 310 kcalŹródło: Naj