Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszyste babeczki z nutą waniliową"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 223
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 733
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 905
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 223
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 733
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 905
Składniki
Orzechy grubo pokrój, migdały zmiel. Trochę orzechów odłóż do dekoracji. Jajka rozbij.
Żółtka utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Stale ucierając, powoli wlej stopione masło i mleko. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, orzechami i migdałami. Porcjami dodaj do ucieranej masy. Białka ubij, połącz z ciastem.
Owalne foremki posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Napełnij masą. Ciastka piecz ok. 30 minut w temp. 175°C. Ostudzone ozdób masłem orzechowym i odłożonymi orzechami.
60 min Sztuka: 310 kcalŹródło: Naj