Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszyste babeczki z nutą waniliową"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1917
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1608
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2547
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1917
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1608
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2547
Składniki
Orzechy grubo pokrój, migdały zmiel. Trochę orzechów odłóż do dekoracji. Jajka rozbij.
Żółtka utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Stale ucierając, powoli wlej stopione masło i mleko. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, orzechami i migdałami. Porcjami dodaj do ucieranej masy. Białka ubij, połącz z ciastem.
Owalne foremki posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Napełnij masą. Ciastka piecz ok. 30 minut w temp. 175°C. Ostudzone ozdób masłem orzechowym i odłożonymi orzechami.
60 min Sztuka: 310 kcalŹródło: Naj