Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszyste babeczki z nutą waniliową"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3689
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3796
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 362
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3689
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3796
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 362
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Składniki
Orzechy grubo pokrój, migdały zmiel. Trochę orzechów odłóż do dekoracji. Jajka rozbij.
Żółtka utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Stale ucierając, powoli wlej stopione masło i mleko. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, orzechami i migdałami. Porcjami dodaj do ucieranej masy. Białka ubij, połącz z ciastem.
Owalne foremki posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Napełnij masą. Ciastka piecz ok. 30 minut w temp. 175°C. Ostudzone ozdób masłem orzechowym i odłożonymi orzechami.
60 min Sztuka: 310 kcalŹródło: Naj