Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Puszysty sernik z żurawiną"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 203
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 203
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Wylep nim okrągłą tortownicę o średnicy 20 cm i upiecz na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Żółtka utrzyj z cukrem białym i waniliowym. Dodaj twaróg i zmiksuj na gładką masę. Następnie dosyp budyń i mąkę oraz wlej roztopione masło. Wymieszaj.
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę i połącz z masą serową. Połowę wylej na podpieczony spód, posyp żurawiną i uzupełnij resztą masy. Ponownie włóż ciasto do piekarnika – na 40 minut.
Po tym czasie rozsmaruj na serniku pianę ubitą z 3 pozostałych białek połączonych z 3 łyżkami cukru i piecz jeszcze 10-15 minut.Źródło: Super TV