Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Puszysty sernik z żurawiną"
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 306
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1432
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 429
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1134
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 306
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1432
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 429
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1134
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Wylep nim okrągłą tortownicę o średnicy 20 cm i upiecz na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Żółtka utrzyj z cukrem białym i waniliowym. Dodaj twaróg i zmiksuj na gładką masę. Następnie dosyp budyń i mąkę oraz wlej roztopione masło. Wymieszaj.
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę i połącz z masą serową. Połowę wylej na podpieczony spód, posyp żurawiną i uzupełnij resztą masy. Ponownie włóż ciasto do piekarnika – na 40 minut.
Po tym czasie rozsmaruj na serniku pianę ubitą z 3 pozostałych białek połączonych z 3 łyżkami cukru i piecz jeszcze 10-15 minut.Źródło: Super TV