Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
każdy zrobi , nawet lewą nogą
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 571
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2611
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1884
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1163
Świąteczne smaki.
Odsłon: 160
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1738
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 571
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2611
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1884
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1163
Świąteczne smaki.
Odsłon: 160
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1738
Składniki
ser, jajka, cukier, cukier waniliowy wrzucamy do miksera i miksujemy przez 15 min. Potem wsypujemy budyń i miksujemy ok 2 minut. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C. Tortownicę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułka tartą. Włewamy masę serową do tortownicy i wstawiamy do piekarnika na 30 min. Nie dłużej bo się przypali. Wyłączamy piekarnik i czekamy aż wystygnie . Po około 60 min. można wyjąć sernik. Czasami posypuję wierzch ciasta płatkami migdałów (przed pieczeniem) lub cukrem pudrem lub czekoladą po ostudzeniu ciasta.